Loni před vánocemi jsem se dostal do mírné finanční krize - způsobené nejen nákupy dárků - která došla do takového stavu,  že mi nezbyly peníze na cestu domů. Pár dní před odjezdem přišel otec Alfréd a řekl mi, že je potřeba pomoci otci Petrovi přestěhovat jednoho pána do Olomouce. Tak jsme vyrazili a jeli do České Třebové stěhovat. Stěhování proběhlo rychle šlo převážně o knihy a pár skříní. Přijeli jsme do Olomouce vše zdárně vyložili. Otec Petr nám poděkoval za pomoc a dal nám peníze. V tu chvíli jsem byl Pánu vděčný.

Na jaře jsem s hrůzou zjistil, že se mi rozpadají botasky. Jeden z květnových státních svátků jsme měli volno a tak jsem vyrazil k dědovi pomoci mu se stříháním videa. Video jsme zdárně dostříhali, když tu děda řekl, že si koupil botasky, které jsou mu úzké, jestli je nechci. Hned jsem je zkusil. Byly pro mě akorát. Dominus magnus est. (Pán je veliký).

Z toho vidím, že se stačí spoléhat na Pána a on už to nějak zařídí. Takových příhod jste určitě zažili spoustu, jen se na ně zapomíná pro všední starosti, zapomíná se za ně Pánu děkovat a nemít strach svěřit se do jeho rukou.