Od uživatele Eldedkus jsem dostal následující vzkaz: http://eldedkus.signaly.cz/0802/reakce-na-smazani-otevreneho

Jeho zveřejnění mě překvapilo. Přišel jsem na to až jsem mu odeslal svoji odpověď. Přesto považuji za důležité odpovědět i touto cestou.

Je smutné, že se zde s lidmi jako Hama vůbec musíme potýkat, ale když už proti nim někdo věcně a veřejně vystoupí, neměl by být perzekuován a tím méně mazáno takové vystoupení. Mrzí mě, že např takovej PavliCzech nesmí přispívat do diskuzí jenom proto, že se nechal vyprovokovat těmito k reakci možná nepřiměřené.Je to škoda, narozdíl od nich je PavliCZECH inteligentní a rozumný člověk, jehož názory mohou obohacovat.

Tento dopis jsem smazal z diskusí, zcela záměrně a to z těchto důvodů:

  1. Dopis měl vyvěšen Hama ve svém blogu
  2. Objevil se zhruba ve stejnou dobu v několika diskusích. Rovněž bylo smazána diskuse, která měla tento dopis analyzovat. 

 Máš pravdu v tom, že forma jakou sdělují svoji pravdu je nepřijatelná. Ti, kteří se nad tím, co Hama a spol. píší, zvláště v oblasti morálky zamysleli, zjistili, že jejich tvrzení jsou ve většině případů ve shodě s katolickou vírou. Ad PavliCZECH, pravidla musejí platit pro všechny. Mimochodem mu byla po měsíci obnovena možnost přispívat do diskusí, protože se trest nesnažil obcházet a choval se slušně.

Vanička se vilévá i s dítětem. Znamená to tedy že každý, kdo nedokáže tiše přihlížet jak např Jacqes, též tkadleček nebo mnoho dalších nicků tohoto blba, uráží a napadá všechny kolem, a zasáhne má smůlu? Pak, ale signáli padnou. Protože narozdíl od nich si tito nebudou neustále dělat nové přezdívky, aby mohli šířit svůj hnilobný svrab dále. Takže to nakonec dopadne tak, že ti kteří hrotí budou hrotit dál, a ti kteří se brání budou ořezáni natolik, že už nebude, kdo by se těm **** (nenapadlo mne žádný slušný slovo) postavil a bránil ty, kteří si nejsou dostatečně sebejisti aby vzdorovali urážkám a napadání.

Nevím, jakým způsobem bys chtěl zasáhnout. A kdo už zasáhne do diskuse, tak musí reagovat přiměřeně a pokud možno se nesnížit na jejich komunikační úroveň. Pravidla platí pro všechny. Administrátoři zablokovali Jacquesovi a dalším narušitelům přístup do diskusí. Z budoucností signálů bych to neviděl tak tragicky....

Není dobré léčit vředy léky na bolest, je třeba je vyříznout.

Díky za radu, skočím si do lékárny pro skalpel ;-)