Ve čtvrtek večer se v Brně sešlo pár lidí (asi dvacet), kteří neodolali lákavé nabídce grilování od samotného bosse signálů. Společnost se začala scházet od sedmi hodin až do pozdního večera. Poslední návštěvníci dorazili po deváté hodině, která byla, podle latinského přísloví "Sero venientibus ossa" (Pozdní hosti, jedí kosti), spíše hodinou dvanáctou. 

Kdo přišel brzy měl možnost se přesvědčit, že HejTi ovládá motorovou pilu stejně dobře jako svůj noťas. Říkám Vám pohled na HejTiho, který pracuje s motorovkou opravdu stál za to. Před osmou vešly přípravy do finální fáze a už se začalo grilovat. HejTi tvrdil, že griloval poprvé, ale na kvalitě naložení a grilování masa to nešlo poznat, maso bylo vynikající. Kromě masa byla k dispozici buchty a také dušená zelenina, kterou nachystala majkiii. Ondra ji naložil na topinku s olivami ji pojídal a nabízel k ochutnání, což byl opravdu výborný nápad.

Během jídla se živě diskutovalo po větších či menších skupinkách. Při jídle jsme si museli dávat pozor na Daisy, která hladově obcházela kolem stolu a loudila maso. Nakonec dopadla jako pozdní hosti, přestože přišla jako první. Katka spočítala, že ze zhruba desíti přítomných kluků pouze tři nemají aktuálně nic společného s IT a později se ukázalo, že FI MU má zástupce ze všech pěti ročníků.

V deset večer jsme nezazpívali hymnu, rozpustili akci venku a pokračovali uvnitř. Ze slibované G-modlitby se nakonec vyklubalo Lectio divina. G-modlitba znamená God-modlitba, protože každá modlitba směřuje k Bohu. Princip Lectio divina je ten, že se přečte kousek Písma nahlas, pak si ho každý čte sám a přečte nahlasl to co ho zaujalo. V další části jsme nad textem rozjímali; vzhledem k pozdní hodině někteří spíše podřimovali, že Ferenci ;-). Potom jsme sdíleli co nás oslovilo i v širších souvislostech, pak byly prosby a závěrečná modlitba.

Po lectio divina se vykládalo až do brzkého rána, účastníci odcházeli jak potřebovali. Já jsem měl to štěstí, že jsem na life ráno mohl ještě snídat. Snídaně byla výborná, HejTi nebo někdo jiný trefně poznamenal, že je to jako doma. Všem účástníkům grilovačky děkuji za příjemnou atmosféru, obyvatelům life za pozvání a krásnou tečku. Díky moc.